Wie is ‘spondylodese’ Tessa?

Dit is in één afbeelding wie ik ben: ik ben Tessa. Een sportieve jonge vrouw (29) met een rugwervelfusie. Een zogenaamde ‘Spondylodese‘. Op het moment dat deze foto werd genomen had ik de operatie inmiddels gehad. Het was een jaar geleden dat ik wakker werd op de uitslaapzaal met kers verse schroeven in mijn rug. Dat ik op deze foto lachend onderuit ga is typerend voor wie ik ben: lichtelijk onhandig maar een doorzetter, vastbesloten het beste te maken van het leven met mijn nieuwe rug.

DELEN

5 REACTIES

 1. Mooi blog Tessa! Fijn dat jij jouw ervaringen hier deelt. Ik en ik denk ook anderen hebben hier zeker veel aan: het is nogal wat z’n rugwervelfusie. Bedankt voor het delen!

 2. Hoi Tessa, goed om je ervaring op deze manier te delen. Hier kun je anderen mee helpen. Lotgenoten kontakt is erg belangrijk. Ik blijf je zeker volgen. Gr. 10

 3. Ik zag deze site , nu pas , ik ben 22 jaar geleden geopereerd . status spondylodese, l5-S1 . nu weer erge rug pijn, dus weer fotos gemaakt , nu eerst therapie en tramadol. Heb hier nog niemand meegemaakt die al zo lang platen en schroeven in de rug heeft, graag wil ik er meer van weten

 4. Hoi Tessa
  Ik kwam toevallig op dit bericht omdat ik info nodig had over een ruggeprik en of dat kan na een spondylodese
  L5 S1. Bij mij gebeurde het in 1980 een heel andere tijd een maand plat liggen voor de nacht vastgebonden met een spanlaken omdat je niet mocht omdraaien. En ook nog voor die tijd in een gipsen corset gelopen en nog eens 3 maanden na de operatie. Gelukkig maar dat alles nu een stuk beter ontwikkeld is.

 5. Hoi Tessa,

  Prachtige blog heb je hier en ik denk dat er nog vaak zal gaan lezen. Sinds verleden week een CT-scan te hebben gemaakt heb ik het nieuws gekregen dat ik een
  Spondylolisthesis graad 2 ter hoogte van de wervels L5-S1 heb.
  Vandaag op controle geweest bij een neurochirurg en na bijkomende onderzoeken (een bot-scan en een MRI-scan) zullen we in mei terug samen gaan zitten om een datum vast te leggen voor een spondylodese-operatie met plaatsing van een “cage” omdat de tussenwervel weggesleten is.
  Het was men naarste droom om dit nieuws te horen te krijgen (ik had gehoopt dat het minder erg was en ik op andere manieren mss was te helpen)

LAAT EEN REACTIE ACHTER