Angst voor de spondylodese? Wakker liggen of slapen?

0
2400
Bron: Nikon club Nederland

Bang voor de spondylodese?

Het is twee weken geleden dat ik mijn eerste spondylodese blog publiceerde. Toen ik de datum te horen kreeg: 9 januari heb ik een paar dagen op een wolk gezweefd. Gelukkig ben ik weer geland en sta ik zonder angst met beide voetjes (voeten in mijn geval ;)) op de grond. Inmiddels ben ik er helemaal klaar voor! Let’s do this; die spondylodese!

controle-over-de-spondylodese-operatie

De spondylodese angst onder controle

Het is raar beterschapkaartjes te krijgen vóórdat ik ‘ziek’ ben! Maar, wat ik het meest gekke vind aan geopereerd worden is de controle kwijtraken. Eerst mentaal: ik slaap terwijl iemand mijn rug open maakt en er in gaat klussen? Daarna fysiek: hoe kom ik uit dat bed op zaterdag? Volgens de spondylodese folder van het Diakonessenhuis moet ik dan al fysio oefeningen gaan doen. Ik ben benieuwd hoe mij dat vergaat. Controle i.p.v. angst. Door alles lekker zelf van tevoren te regelen: tas pakken, afspraken maken etc etc. heb ik in ieder geval al die zaken zelf geregeld. Fijn! En wat betreft de spondylodese operatie: die heb ik alvast bekeken.

Een video van eenzelfde spondylodese rugoperatie. Sindsdien voel ik mij er echt rustig onder: nu weet ik PRECIES wat er gaat gebeuren. Dat werkt voor mij heel goed.

zenuwachtig voor de operatie

Angstig voor de spondylodese?

Eerlijk kan ik zeggen: nee. Nog niet in ieder geval. Misschien morgen als de wekker om 05u gaat dat ik dan wat angst voel. Zo vroeg? Ja! Om 07u worden we bij dr. van Gaalen in het Diakonessenhuis in Zeist verwacht. Om 08u lig ik weer te slapen tot het middaguur. Dan wordt ik wakker en ??? Ga ik misschien gekke dingen zeggen, heb ik vier titanium schroeven in mijn rug, lig ik op de verpleegafdeling van de orthopedie met 3? onbekenden. Ik hoop bij het raam geparkeerd te worden: lekker naar buiten kijken. Dat ik niet angstig ben voor de spondylodese heeft er ook mee te maken dat jullie allemaal een kei zijn in mij een hart onder de riem steken. Bedankt voor alle kaartjes, plantjes, appjes, telefoontjes, uitjes en grapjes! Want dat we erom kunnen lachen vind ik fijn 🙂

Tot snel! De spondylodese operatie is dan ‘achter de rug’ ;). Ik ben er klaar voor!

 

DELEN

LAAT EEN REACTIE ACHTER